Close search

Зелевият сок - полезен за здравето

Зелевият сок - полезен за здравето Полезните свойства на зелевия сок Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Сокът на зелето не е от най-вкусните сокове, които може да си направим, но пък е изключително полезен. 

Като превенция срещу рак. Ежедневната консумация на зелев сок има доказано действие при лечението на рак на гърдата, дебелото черво, черния дроб, белите дробове и яйчниците. Веществото сулфорафан, съдържащо се в сока, защитава клетките от вредното влияние на канцерогенните вещества. 

При язва. В зелевия сок има голямо количество от витамин U, който укрепва стените на стомаха, защитавайки ги от образуването на язви. 

При колит. В зелето има голяма доза сяра и хлор, които са идеално средство за прочистване на дебелото черво. 

При диета. Едно от веществата, влизащи в състава на зелето, предотвратяват преработването на захарите и другите въглехидрати в мазнини и по този начин подпомагат вашата диета.

Антимикробни свойства. Консумацията на зелев сок може да понижи риска от развитие на бактериални заболявания, разпространяващите се през храносмилателната система. 

При наднормено тегло. Сокът от прясното зеле предотвратява затлъстяването благодарение на свойството си да извежда токсините от горната част на дебелото черво, което подобрява храносмилането.

За детоксикация. Аминокиселината глутамин от зелевия сок възстановява работата на храносмилателната система. 

Храна за ума. В сока от зеле има много витамин К и антоцианини, които влияят благотворно на умствените функции и концентрацията, предотвратяват увреждането на нервите, защитават организма от болестта на Алцхаймер и деменция. 

Като антиоксидант. Съдържащите се в сока антиоксиданти помагат на кожата да се справи със сухотата и предотвратяват признаците на стареене.

Източник: jiveizeleno.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност