Close search

Жен-Шенът - не само афродизиак

Жен-Шенът - не само афродизиак Жен-Шенът - не само афродизиак Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Познат предимно като силен афродизиак и безспорно такъв, тъй като наистина повишава нивото на тестостерона и количеството сперматозоиди и много специалисти го препоръчват срещу стерилитет, Жен-Шенът всъщност има редица други полезни качества.

В състава на китайската билка се съдържат гликозиди, които имат свойството да стимулират синтеза на гликоген и понижават концентрацията на захар в кръвта.

В Жен-Шена се съдържат също и маслото панаксен, което действа изключително добре върху сърдечносъдовата система, а панаксовата киселина има благоприятен ефект върху ускоряването обмяната на веществата.

Китайската билка е богата и на витамин С, минерали, пектин, алкалоиди и други. Много подходящ е Жен-Шена за спортисти, тъй като е отличен енергогеник и има добро тонизиращо действие върху организма.
Билката е много подходяща за употреба при умора, напрежение и стрес, тъй като регулира хормоните на стреса и засилва образуването на хормоните на щастието (ендорфини).

Има редица научни изследвания на Жен-Шена, според които растението подтиска развитието на някой ракови клетки и приема на билката може да намали риска от заболяване от рак почти наполовина.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност