Ароматно топло вино с подправки
Продукти
- 3 с.л. портокалов ликьор
- 1 л. ябълков сок
- 1 портокал
- 2 с.л. сушени червени боровинки
- 1 с.л. кардамон
- 2 бр. звездовиден анасон
- 1 пръчка канела
- 120 гр захар
- 2 бут. червено вино
Начин на приготвяне
1. Наливаме виното и ябълковия сок в дълбока тенджера. Добавяме захарта и подправките. Завираме сместта на слаб огън за около 10 мин.
2. Преди да сервираме, добавяме портокаловия ликьор и украсяваме с резен портокал. По желание в чашата можем да оставим и част от пръчката канела.
Канелени звезди
1. Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа. Купата е нужно да е суха. За да стегнат белтъците, може...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook