Бисквитена торта на баба
Продукти
- 1 ванилия
- 2 с.л. брашно
- 2 жълтъка
- 200 г захар
- 1 л. прясно мляко
- 3 пак. обикновени бисквити
Начин на приготвяне
- Кипваме 800 мл. от млякото, добавяме захарта и разбъркваме, докато захарта се разтвори.
- Разбиваме брашното със жълтъците и ванилията, към него прибавяме млякото със захарта и бъркаме непрекъснато, докато се получи гладък крем.
- Начупваме бисквитите и с тях покриваме дъното на подходяща тава. Заливаме ги с част от останалото прясно мляко и от приготвения крем. Правим втори пласт от бисквитите и повтаряме процедурата до изчерпване на продуктите.
- Накрая завършваме с пласт крем.
- Преди консумация готовата торта слагаме да престои поне около час в хладилник.
Чери сюрприз
Измиваме, обезкостяваме и нарязваме плодовете на половинки. С тях покриваме дъното на чаша за шампанс...
Картофени мъфини
Загряваме фурната до 220 градуса. Намасляваме незалепваща форма за 12 мъфина. Загряваме млякото и мас...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook