Бухти с праскови
Продукти
- 35 г пудра захар за поръсване
- 180 г олио
- 0,5 ч.л. канела
- 2 праскови , намачкани на пюре
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 4 яйца
- 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
- В купа пресяваме брашното.
- Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното.
- Постепенно добавяме прясното мляко, докато получим смес с гъстотата на пюре.
- Добавяме прасковите и канелата. Разбъркваме добре.
- Пържим бухтите в загрятата мазнина, до златисто.
- Изваждаме, оставяме за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което прехвърляме в чиния за сервиране и поръсваме със захарта.
Измир кюфтета
Смесваме каймата с яйцето, хляба и лука. Прибавяме магданоза и останалите подправки.Омесваме каймата ...
Пюре от коприва
Почистваме и измиваме копривата, след което я пасираме. В половината от маслото изпържваме внимателно...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook