Бяла риба пане
Продукти
- 400 г бяла риба (хек, мерлуза, треска, пангасиус и др.)
- 60 г галета
- 7 с.л. брашно
- 3 яйца
- 2 с.л. лимонова кора настъргана
- 1 ч.л. чесън на прах
- 1 лимон
- сол на вкус
- олио за пържене "Олинеза"
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме рибата.
- Заливаме обилно с лимонов сок и посоляваме.
- Разбиваме жълтъците и белтъците с малко сол поотделно
- Смесваме галетата с лимоновата кора и чесъна.
- Потапяме рибата в яйцата, след това в брашното, отново в яйцата и накрая в галетата.
- Пържим в силно сгорещена мазнина, за около 4 минути от всяка страна.
- Изваждаме върху хартия да се отдели излишната мазнина.
- Сервираме с гарнитура по избор.
Съвет:
Галетата може да заменим с царевично брашно.
Бисквитки с бял шоколад
Разбъркваме старателно сухите съставки. Отделно разбиваме маслата, като добавяме и яйцето към тях.В о...
Гуакамоле
Обелваме авокадото и го смачкваме добре с вилица. Почистваме, нарязваме на много дребно и добавяме лу...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook