Бяло ризото със скариди и тиквички
Продукти
Начин на приготвяне
- Сваряваме ориза в посолена вода и прецеждаме.
- Почистваме, измиваме и нарязваме тиквичките на ситно.
- В дълбок съд запържваме за кратко чесъна и тиквичките.
- Прибавяме скаридите и бялото вино.
- Задушаваме докато поизври течността, но да остане малко на дъното. В този момент прибавяме сварения ориз, разбъркваме добре и сваляме от огъня.
- Поднасяме с настъргания пармезан и поливаме с две-три лъжички зехтин.
Плодов сладкиш
За блата: бакпулвера объркваме с брашното. Маслото разбиваме със захарта и ванилията. Едно по едно, п...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook