Черен ориз за гарнитура
Продукти
- 60 г черен ориз
- 20 мл олио
- 20 мл бяло вино
- 10 г лук
- пармиджано
- масло
- магданоз
Начин на приготвяне
- Измиваме ориза (може и да се накисне за 3-4 часа).
- Задушаваме го със ситно нарязаният лук, в олио и бяло вино.
- Варим го според указанието на етикета (20 – 40 мин.) в зависимост от ориза.
- Отстраняваме от огъня и както при ризото добавяме пармиджано, масло и свежи подправки по желание.
- Отлична гарнитура какро за риба и морски дарове, така и за пилешко и телешко. Също така е подходящ за ястия с по-сладникав вкус.
- Може да се смеси с бял ориз (варят се по отделно) или да се консумира самостоятелно като лек обяд.
Ризото със зеленчуци
Оризът се приготвя, като в средата се оставя леко твърд (ал денте). Зеленчуците се почистват и нарязв...
Домашна паеля с пиле и морски дарове
Сваряваме ориза две към едно в полза на водата. Зап...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook