Чийзкейк с авокадо и лайм
Продукти
- за блата:
- 260 г бисквити
- 125 г масло на стайна температура
- за декораця:
- 1 лайм - резенчета и настъргана кора
- за крема:
- 420 мл заквасена сметана
- 150 г захар
- 250 г маскарпоне
- 1 авокадо
- 1 ванилия
- 1 лайм - сока и кората
- 3 яйца
Начин на приготвяне
- Натрошаваме или смиламе в блендер бисквитите. Добавяме мекото масло и смесваме много добре. Изсипваме на дъното на тавичка с подвижни стени. Изравняваме добре и поставяме за около 40-50 минути в хладилник да стегнат.
- През това време приготвяме крема, като почистваме, нарязваме и пасираме авокадото. Претриваме го през цедка и му добавяме малко сок от лайм (за да не потъмнее).
- В купа разбиваме маскарпонето със захарта. Добавяме сока от лайм, ванилията и авокадото. Прибавяме яйцата и разбиваме добре. След това добавяме сметаната и отново разбиваме добре.
- Така полученият крем поставяме върху студения блат и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем 40 минути, докато стените стегнат,а средата все още се поклаща при местене на формата.
- Оставяме да изстине добре и поставяме в хладилник да стегне за около 2-3 часа.
- След това отстраняваме стената на тавичката, поръсваме с кората от лайм, декорираме с резенче лайм и сервираме.
Домашна ябълкова торта
Разбъркваме белтъците със 75 г от захарта на миксер, на висока скорост до получаване на твърди връхче...
Салата от пъпеш със спанак и хамон
Измиваме много добре и нарязваме пъпеша. Поставяме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook