Домашен чипс
Продукти
- сол , на вкус
- черен пипер - прясно смлян , на вкус
- 0,5 ч.л. червен пипер , сладък
- 2 щипки червен пипер , лют
- 800 г картофи
- 3 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите на резени с около 2-3 мм дебелина.
- Слагаме ги в купа, добавеме 1 супена лъжица от зехтина, червения пипер, лютия червен и черен пипер. Посоляваме и разбъркваме.
- В голяма тава поставяме два слоя фолио за печене. С останалия зехтин намазняваме горния слой и поставяме върху него картофите.
- Поставяме тавата в предварително загрята на 200 градуса фурна и печем 15 минути, след което объръщаме картофите и намаляме фурната до 180 градуса.
- Печем още 15 минути, докато картофите станат златистокавяфи и хрупкави.
Сладолед с праскови
Разбиваме сметаната на твърд сняг, добавяме останалите продукти и разбиваме добре. Изливаме сместа в ...
Печени гъби
Почистваме, измиваме и нарязваме гъбите. (По желание, може да ги оставим цели).В дълбок тиган загрява...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook