Капрезе с мини Кумато в авокадо
здравословно
Ниво: лесно
Порции: 2
![Капрезе с мини Кумато в авокадо](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/7435/MAIN-salata-domati-kumato-s-avokado.jpg?1627390158)
![photo-credit](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Продукти
- пресен босилек
- лимонов сок
- зехтин
- прясно смлян черен пипер
- сол
- 150 мл балсамов оцет
- 50 г мед
- 120 г мини моцарели
- 2 броя авокадо
- 200 г мини домати кумато
Начин на приготвяне
1. Започваме предястието с подготовка на редукция от балсамов оцет и мед. Поставете ги в малък метален съд и ги загрейте докато кипнат. Постепенно намалявайте температурата и оставете сместа на котлона за 5 минути или докато се сгъсти леко. Оставете да изстине.
2. Изцедете моцарелата от саламурата и разрежете всяка на 2 части. Измийте мини доматите и ги нарежете на четвъртини. Смесете доматите и сиренето в купа. Добавете свеж лимонов сок, зехтин, сол и черен пипер на вкус. Накълцайте босилека.
3. Разрежете авокадото на 2 по дължина и махнете костилката. За да предотвратите потъмняването на авокадото, покрийте повърхността му с малко пресен лимонов сок. Ако сервирате веднага, тази стъпка не е необходима.
4. Напълнете всяка от половините авокадо със сместа от домати и моцарела. Поръсете с накълцания босилек. Полейте ги с балсамовата редукция и сервирайте веднага.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook