Пиле с бамя
Продукти
- сол
- 1 ч.ч. оцет
- магданоз
- червен пипер
- 2 с.л. доматено пюре
- 1 с.л. брашно
- 2 глави лук
- 1 к.ч. краве масло
- 500 г бамя
- 1 пиле
- 3 домата
Начин на приготвяне
1. Почистваме бамята от дръжките и я накисваме в оцет и 2 ч.ч. вода
2. Нарязваме пилето на порции и го запържваме. Изваждаме го от мазнината и запържваме лука.
3. Добавяме брашното, червен пипер и сол на вкус, доматеното пюре, разтворено в 1 ч.ч. топла вода и оставяме да се сгъсти.
4. В тенджерка нареждаме пилешкото месо, отцедената и нарязана бамя, заливаме със соса и оставяме да се вари на слаб огън около 30-35 мин.
5. След като ястието е готово, поръсваме с нарязан магданоз.
Адана кебап
1. В голяма купа за смесвaме месото, смлените чушки и лук. Добавяме всички подправки и разбъркваме до...
Чорбаджийска туршия
1. Приготвяме два буркана по 1 1/2 л. Почистваме морковите и целината и нарязваме на кръгчета. Отстра...
1 Коментар