Картофена тарта
Продукти
- 1,5 к.ч. прясно мляко
- 3 яйца
- 100 г сирене
- 7 г риган
- 2 с.л. доматена паста
- 120 г аспержи
- 5 картофа
- 80 г масло
- 150 г брашно
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Слагаме брашното в дълбок съд, поръсваме с щипка сол. Нарязваме на дребно маслото върху брашното. С върха на пръстите си стриваме брашното с маслото, докато се получи песъчлива смес. Изливаме 30 мл. вода в сместа и с бързи движения образуваме топка тесто, което не трябва да месим. Слагаме тестото в хладилника за около час.
- Изваждаме тестото и го разточваме на кръг, чиято дебелина трябва да е около 3 до 5 милиметра.
- Навиваме кръга на набрашнена точилка и го разстиламе върху плитка тавичка. Натискаме тестото по дъното на тавичката, за да се разположи добре. Не намасляваме тавичката, защото тестото съдържа масло.
- Набoждаме тестото с вилица, за да не се надига при печенето. Намазваме дъното с доматения концентрат.
- Разбиваме яйцата и ги смесваме с млякото и подправките.
- Разполагаме картофите, нарязани на кръгове и поръсваме с натрошеното сирене и нарязаните аспержи.
- Изливаме в тавичката върху другите съставки.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 45 минути до порозовяване на тестото и стягане на яйчната смес.
Октопод на тиган с лимон
Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме со...
Свежа салата със свинско
Почистваме и накъсваме салатата и руколата.Поставяме ги в купа, добавяме сол, оцет и зехтин на вкус.Р...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook