Кифлички със сладко от праскови
Продукти
- 20 г масло
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. суха мая
- 300 г брашно
- 2 с.л. захар
- 200 мл. прясно мляко
- 120 г сладко от праскови
- 1 яйце
- 1 с.л. прясно мляко
- 1 ч.л. олио
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в половината топло мляко заедно с 1 с.л. захар и 1 с.л. брашно.
- Разбъркваме добре и оставяме на топло за 10 минути. Пресяваме брашното със солта. Добавяме останалите части захар и мляко, и шупналата мая.
- Омесваме тесто, като накрая прибавяме маслото. Месим още 10-15 минути до еластично и не-лепнещо тесто. Оформяме го на топка и го поставяме в намаслена купа, която се покрива с кърпа. Оставяме тестото на топло да втаса, за около 40 минути.
- Готовото тесто разделяме на 16 еднакви по размер топки, всяка от които разточваме на малък овален лист с дебелина около 0,5 см. В единия край слагаме по малко от сладкото, а в срещуположният правим 3 вертикални на пълнежа разрези. Навиваме кифлички. Редим ги на разстояние една от друга в намаслена тава, с „шева“ отдолу и нареза отгоре. Покриваме ги и оставяме да втасат за около 15 минути. След това ги намазваме с разбитото с мляко и олио яйце.
- Печем в предварително загрята на 220 градуса фурна, за около 10-15 минути, до златист цвят.
Паниран пържен патладжан
Почистваме и нарязваме патладжана. В купа изсипваме оцета и поставяме нарязания патладжан да кисне ок...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook