Телешки кебап с картофено пюре
Продукти
- За гарнитурата
- 500 гр картофи
- 50 гр масло
- сол
- 100 мл прясно мляко
- За телешкия кебап
- червен пипер
- черен пипер
- бахар
- 5 с.л. зехтин
- сол
- 1 к.ч. бяло вино
- 400 мл зеленчуков бульон
- 200 гр гъби
- 1 морков
- 400 гр домати консерва
- 2 скилидки чесън
- 1 глава лук
- 700 гр телешки шол
- дафинов лист
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме месото, нарязваме го на кубчета и го мариноваме със зехтин, бахар, дафинов лист и черен пипер. Оставяме го за 30 мин. в хладилника.
2. Задушаваме лука и чесъна с малко зехтин, сол и вода. Добавяме месото и запържваме докато се запечати добре от всички страни. Добавяме ситно нарязания морков и нарязаните гъби. Добавяме бялото вино и оставяме да изври. Добавяме доматите и червения пипер и доливаме горещ зеленчуков бульон. Намаляваме котлона и оставяме за около 35 мин. да ври на слаб огън. Пробваме готовността на месото и ако е необходимо варим още 10-15 мин.
3. Приготвяме гарнитурата от картофеното пюре, като първо обелваме картофите, режем на кубчета и сваряваме. Изцеждаме водата, добавяме маслото, солта, горещото прясно мляко и пасираме. По желание може да приготвим и задушен зелен боб.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook