Козунак с течен шоколад
Продукти
- 200 г захар
- 200 г течен шоколад , висококачествен
- 15 мл. лимонова есенция
- 40 г масло
- 1 ванилия
- 60 г свинска мас
- 650 г брашно или колкото поеме
- 0,5 кубче мая
- 175 г прясно мляко , топло
- 1 ч.л. сол
- 3 яйца
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в топлото мляко, с малко захар и малко брашно. Тази кашичка изчакваме да втаса.
- Смесваме всички продукти, без ядките и ванилията, омесваме тесто. Ако тестото лепне, добавяме още малко брашно. Месим дълго и енергично. Прибавяме ванилията и лимоновата есенция.
- Чакаме да втаса. След това отново месим и отново втасва.
- Хубаво разстиламе тестото и го намазваме с шоколада. Сплитаме на плитка. Отново втасва, този път във фурната, която е включена на 50 градуса.
- След като втаса, увеличаваме фурната на 150 градуса, за 10 минути. След това увеличаваме на 170 градуса.
- Печем до готовност.
Мъфини с белтъчен крем
Смесваме сухите съставки в голяма купа и разбъркваме добре. Правим кладенче в средата и оставяме наст...
Пълнени палачинки с фъстъчено масло
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook