Крем супа от картофи и моркови с гъби
Продукти
- 100 г гъби изпечени в масло
- 200 мл прясно мляко
- 50 мл течна сметана
- 35 г масло
- 1 глава лук
- 250 г картофи
- 200 г моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме картофите и морковитв. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук, моркови и картофи. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие зеленчуците.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато омекнат. Изцеждаме от водата.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Преди сервиране добавяме сметаната, разбъркваме добре, добавяме и гъбите, и сервираме.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook