Крем супа от моркови с кимион
Продукти
- 5 г кимион
- 150 мл. прясно мляко
- 50 г топено сирене
- 30 г краве масло
- 1 глава лук
- 500 г моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор и добавяме кимиона. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Супата може да сервираме с хрупкави крутони, със сметана или натрошено сирене.
Люта пица с домати
Измиваме доматите и чушките, нарязваме ги - доматите на кръгчета, чушките на лентички. Поставяме ги в...
Домашен кекс с тиква
Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook