Кус-кус със зеленчуци здравословно
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- сол
- магданоз
- 2 моркова
- 6 мариновани сушени домати
- 2 червени чушки
- 1 стрък праз лук
- 2 ч.ч. кус-кус на barilla
- 1 тиквичкa
- черен пипер
- зехтин
- 2 стръка мащерка
- 2 скилидки чесън
- 4 ч.ч. пилешки бульон
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме зеленчуците. Празът и морковите нарязваме на кръгчета, а тиквичките и чушките на малки парченца. Поливаме ги с малко зехтин и сол.
2. Загряваме тиган и слагаме зеленчуците на порции, за да се запекат. Целта е да са запечени и леко хрупкави, като се запичат за около 3-4 минути, докато станат златисти.
3. Слагаме зеленчуците в чиния и в същия тиган слагаме малко зехтин, нарязаните на ситно скилидки чесън и мариноватите сушени домати, нарязани на парченца. Добавяме и стръковете мащерка, малко сол и задушаваме с малко вода за около 1-2 минути.
4. Добавяме кус-куса и бъркаме още за около 1-2 минути, докато поеме мазнината. След това добавяме горещия пилешки бульон и оставяме да къкри на слаб огън, като бъркаме. Кус-кусът става готов за около 5 минути.
5. Сваляме от котлона и покриваме с капак, за да поеме добре течността и леко да се охлади. Кус-кусът трябва да стане със зърнеста структура. Сервираме като отдолу правим канапе от кус-кус, а отгоре слагаме запечените зеленчуци. Поръсваме с нарязан магданоз.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook