Леща с наденица
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и накисваме лещата в студена вода за около час-два. (Може да я залеем с вода от предната вечер).
- Изхвърляме водата, в която е била лещата и добавяме 2-3 ч.ч. студена вода, в зависимост от това, колко гъста желаем да бъде лещата. Лещата варим без сол, защото ако добавим сол още в началото това ще забави варенето и лещата даже може да остане хрупкава. Варим лещата, докато е полусварена, което означава около 20-30 минути. (Времето за сваряване обаче зависи от качеството на лещата).
- В около половин чаена чаша гореща мазнина, запържваме ситно нарязаните зеленчуци (без чесъна), докато поомекнат след което добавяме една чаена лъжица червен пипер.
- След това добавяме тази запръжка към лещата, добавяме чесъна, домата и сол на вкус, разбъркваме добре и оставяме да ври до пълно сваряване на лещата. Като последните 10-15 минути добавяме наденицата (нарязана или цяла, по желание).
- Готовото ястие поднасяме горещо.
Свежа салата със свинско
Почистваме и накъсваме салатата и руколата.Поставяме ги в купа, добавяме сол, оцет и зехтин на вкус.Р...
Апетитно свинско с екзотична гарнитура
В съд, загрят до 100 градуса, изсипваме сока от ана...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook