Малинов пай
Продукти
- за декорацията:
- 300 г малини
- 100 г желе
- за основата:
- 5 г ванилия течна, 1-2 капки
- 1 яйце
- 5 г бакпулвер
- 75 г пудра захар , двойно пресята
- 75 г масло , размекнато
- 150 г брашно , пресято
- за плънката:
- 120 г захар
- 50 г нишесте - ягода, горски плод и т.н. - по желание
- 150 мл. вода
- 400 г малини
- 1 щипка канела
Начин на приготвяне
- За основата: В дълбок съд разтопяваме маслото. Към него добавяме пудрата захар. Бъркаме до еднородна смес.
- Към сместа прибавяме яйцето, продължаваме да бъркаме до пълното му поемане.
- Прибавяме брашното, смесено с бакпулвера. Продължаваме да месим.
- Накрая добавяме млякото, с разтворената в него ванилия. Забъркваме до пълното му поемане от сместа и до гладкост на тестото.
- Разточваме тестото като кръг, с дебелина около 0,5 см. и с така получената кора "обличаме" (от вътрешната страна) формата с диаметър 20 см. и дълбочина 3 см., която предварително сме намазали с мазнина и поръсили с брашно (излишното тесто изрязваме с нож – по ръба). Поставяме формата в хладилник да престои поне 4 часа.
- За плънката: Разбъркваме нишестето с малка част от водата. Останалата част от водата, заедно със захарта и канелата слагаме да заври. Към врящата смес наведнъж сипваме нишестената кашица, с непрекъснато бъркане, докато клокне. Отстраняваме от котлона, прибавяме малините и разбъркваме сместа. Изсипваме сместа в "облечената" форма.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, за около 15-20 минути. Когато изстине, декорираме с малините и желираме с топлото желе.
Ябълков щрудел
От изброените продукти за тестото замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топки, окръгляме...
Млечен ягодов шейк
Почистваме и нарязваме ягодите на половинки или четвъртинки.Поръсваме ги със захарта и ги оставяме за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook