Миди с лук
Продукти
- щипка лют пипер
- 50 мл бяло вино
- 1 резен портокал
- щипка морска сол
- 0,5 домат белен
- 1 глава лук
- 2 с.л. зехтин
- 500 г черноморски миди
Начин на приготвяне
- Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
- В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните лук и домат.
- Запържваме ги леко и добавяме бялото вино.
- След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
- След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно.
- Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата.
- Смесваме мидите и соса, и сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.
Пържени картофени решетки с ементал
Измиваме и обелваме картофите. Нарязваме ги на реше...
Печени пресни картофи с магданоз и розмарин
Измиваме и изтъркваме картофите. Нарязваме ги. Слаг...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook