Напукани шоколадови бисквитки с пудра захар
Продукти
- 120 г шоколад натурален
- 3 с.л. какао
- 50 г бадемово брашно
- 100 г брашно
- 150 г пудра захар + 40 г за овалване
- 1 яйце
- 80 г масло
- 0,5 ч.л. бакпулвер
- 2 г сол
- 5 мл ликьор "Бейлис"
Начин на приготвяне
- На водна баня разтапяме шоколада и маслото, прибавяме ликьора.
- Оставяме шоколадовата смес да се охлади.
- Пресяваме и смесваме брашното, бадемовото брашно, бакпулвера и солта.
- Разбиваме яйцето и захарта.
- Към яйчената смес добавяме охладената шоколадова смес и разбъркваме до хомогенизиране.
- Прибавяме брашнената смес и разбъркваме.
- Полученото тесто покриваме със свежо фолио и оставяме за 15-30 минути в хладилника, за да се стегне. (С тестото се работи лесно, ако е добре охладено).
- Правим малки топчета, които овалваме в пудрата захар.
- Подреждаме ги в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго.
- Печем в предварително загрята фурна, на 160 градуса, за около 10-15 минути.
Бадемово мляко с канела
В съд затопляме бадемовото и прясното мляко (до 60 градуса). Снемаме от котлона и добавяме меда и кан...
Доматена крем супа с чушки и босилек
Почистваме и нарязваме лука и чесъна. Запържваме ги...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook