Палачинки със зелен лук
Продукти
- 40 г масло
- 4 яйца
- 1 с.л. кисело мляко
- 1 връзка зелен лук
- 160 г брашно
- 250 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша. Прибавяме киселото мляко и ситно нарязаният зелен лук.
- В нагрят, намазан с масло тиган сипваме от кашата - по около 1 черпак и изпържваме от двете страни до зачервяване на палачинките.
- Преди поднасянето може да намажем палачинките с мед, конфитюр, да ги навием на рула или да ги прегънем на триъгълници. Допълнително може да гарнираме със сметана или сладолед.
Свинско месо с лук и къри
Почистваме и нарязваме лука, чушките и чесъна. Запържваме ги леко в мазнина, добавяме кърито и разбър...
Ягодов кейк с цедено кисело мляко
За блата: Смилваме добре бисквитите заедно с бадеми...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook