Паста от нахут с чери домати и бурата здравословно
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 50 мл бяло вино
- 6 с.л. доматен сос
- 150 г сирене бурата
- зехтин екстра върджин
- черен пипер
- сол
- пресен босилек
- 2 средни жълти домата
- 3 средни червени домата
- 10 чери доматчета в различни цветове
- 500 г паста от нахут
- 1 глава чесън
Начин на приготвяне
1. Нарязваме доматите на две и ги нареждаме в тавичка, обърнати нагоре с отрязаната страна. Срязваме главата чесън на две равни половини и също слагаме обърнати нагоре. Поръсваме сол, листа пресен босилек, доматен сос, бяло вино и зехтин.
2. Запичаме доматите за около 30-40 мин на 200 градуса или до готовност - докато течността се изпари и леко сгъсти. Не разбъркваме. По време на печенето обръщаме чесъна надолу с отрязаната страна.
3. Изваждаме от фурната и отстраняваме листата босилек и главите чесън. По желание може да оставим скилидки от изпечения чесън и да го смачкаме с вилица.
4. Сваряваме предварително пастата според указанията. Препоръчваме паста от нахут Barilla Casarecce, но може да направите ястието с паста по Ваш избор.
5. Добавяме пастата в тавата, като не разбъркваме много. Добавяме сиренето бурата, като го нарязваме на 4-5 едри парчета. Украсяваме с листа пресен босилек и поливаме със зехтин на вкус.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook