Печена кокосова пъстърва
Продукти
- 1 ч.л. корен от джинджифил
- 2 скилидки чесън
- 1 пъстърва
- 1 с.л. бадеми смлени
- 3 с.л. доматено пюре
- 2 зелени чили чушки
- 1 ч.л. гарам масала (или микс от кардамон, канела, карамфил, кимион, черен пипер)
- 200 мл. кокосово мляко
- 1 с.л. кориандър листа
- лимонов сок
- зехтин
- сол
- черен пипер
- 100 г ориз
Начин на приготвяне
- Овкусяваме рибата с лимонов сок, зехтин и сол.
- За соса нарязваме чесъна, лютата чушка и кориандъра и настъргваме джинджифила. Смесваме всичко в купичка, като добавяме бадемите, доматеното пюре, гарам масалата и кокосовото мляко. Подправяме със сол и черен пипер.
- В тавичка с хартия за печене поставяме рибата и отгоре заливаме със соса. Печем във фурната на 200 градуса, около 15 минути.
- В подсолена вода сваряваме ориза и сервираме като гарнитура към рибата.
Супа "Грийнпийс"
Разтваряме бульона в тенджерка с гореща вода. Водата трябва да е топла, за да може кубчето да се разт...
Трайфъл с горски плодове
В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.В друга купа разбъркваме конфитюр о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook