Трайфъл с горски плодове
Продукти
- 120 г маскарпоне
- 150 г заквасена сметана
- 50 г сладко от боровинки
- 50 г сладко от горски ягоди
- 5 г мента
- 20 г пудра захар
- 50 г шоколадов кувертюр
- 1 ампула ванилия
- 20 г стафиди
- 20 г кайсии сушени
- 20 мл. порто
- ягодов сироп
- 1 бр. блат за торта малък, готов
Начин на приготвяне
- В купа смесваме маскарпонето, заквасената сметана и пудрата захар.
- В друга купа разбъркваме конфитюр от горски ягоди и боровинки, добавяме ягодов сироп и порто.
- В кувертюра от шоколад сипваме затоплена сметана и разбъркваме до получаването на кремообразна смес.
- Сервираме в чаша, като на дъното сипваме сместа от ягоди и боровинки, отгоре покриваме с крема от маскарпоне. С конфитюра от ягоди и боровинки намазваме готов блат, с големината на чашата и оставяме за 5 минути да поеме сладкото. След това поставяме блата в чашата. Затваряме с крем от маскарпоне и покриваме едната половина със сместа от кувертюр и сметана. Декорираме с листенца мента.
Печена кокосова пъстърва
Овкусяваме рибата с лимонов сок, зехтин и сол.За соса нарязваме чесъна, лютата чушка и кориандъра и н...
Шоколадово суфле с ром
Разтопявме шоколада и маслото на водна баня.С тел разбиваме захарта заедно с вскички яйца.Добавяме шо...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook