Печена тиква с мед, канела, сушени плодове и ядки
от общо
127 гласа
Време: 50
Ниво: лесно
Порции: 6
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с
Кафе
Продукти
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме тиквата на парчета. Взимаме тавичка за печене и слагаме на дъното хартия за печене. Можем да използваме тиква сорт "Гъдулка".
2. Нареждаме парчетата тиква обърнати нагоре с вътрешността, като поръсваме с кафява захар.
3. Печем докато тиквата омекне. В последните 10 минути добавяме сушените плодове, орехите и меда. Печем докато орехите се изпекат.
4. След като извадим от фурната, поръсваме с канела.
Традиционна постна питка
1. Пресяваме брашното и оформяме кладенче, добавяме солта, олиото.2. Размиваме маята с малко хладка в...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook