Печени макарони
Начин на приготвяне
- Сваряваме макароните във вряща, посолена вода заедно с маслото, за да не залепват.
- Отцеждаме ги и ги оставяме настрани.
- Настъргваме кашкавала и сиренето.
- В голяма купа смесваме кашкавала, сиренето, заквасената сметана и сол на вкус.
- Разбъркваме добре.
- Добавяме макароните и разбъркваме хубаво сместа. Изсипваме в подходяща тава.
- Печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, до леко златиста коричка.
- По желание, преди сервиране гарнираме с малко пресен магданоз и червен пипер.
Лимонов сладкиш със сироп
Смесваме брашното с бакпулвера и солта. В голяма купа смесваме маслото, захарта, лимона, киселото мля...
Мини пици с прошуто
От готовото тесто* разточваме два или три блата за пица, с големина според вкуса ни. Намазваме блато...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook