Печени смокини върху подложка от цедено кисело мляко
Продукти
- 2 ч.л. ликьор „Коантро“
- 1 портокал настъргана кора
- 50 г мед
- 250 г смокини
- 1 стъбло джинджифил
- 500 г цедено кисело мляко
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. Смесваме го с меда, разбъркваме добре и го оставяме да престой за една нощ.
- Изрязваме дръжките на смокините и ги разрязваме така, че за да разделим плодовете на четвъртинки.
- Подреждаме смокините в тава, застлана с хартия за печене.
- Всеки плод заливаме с по една лъжица мед, отгоре поръсваме с настърганата портокалова кора и коантро.
- Покриваме тавата плътно с фолио и печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна.
- В десертни чинии слагаме кисело мляко, заливаме с мед и поставяме смокините.
- По желание, гарнираме с овесени или други ядки.
Мъфини с моркови
В голяма купа смесваме и разбиваме захарта, меда, яйцата, олиото и прясното мляко. Добавямр брашното,...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook