Печено пилешко с ароматни билки
Продукти
- 20 г мащерка прясна, ситно нарязана
- 20 г босилек пресен, ситно нарязан
- 25 г риган пресен, ситно нарязан
- 2 с.л. зехтин
- 3 г черен пипер
- 1 с. л. червен пипер
- 1 ч. л. захар
- 1 ч. л. сол
- 3 скилидки чесън , обелени и смачкани
- 800 г пилешко месо
- 330 мл бира
- 0,5 връзка магданоз , ситно нарязан
Начин на приготвяне
- Застиламе тава за печене с фолио. Втриваме солта, черния, червения пипер, ригана, босилека, мащерката, магданоза и чесъна в парчетата месо.
- Върху фолиото поставяме бутчетата, добавяме зехтина и бирата.
- Завиваме ги леко с фолиото и ги печем в предварително загрята на 180-200 градуса фурна, около 50 минути.
- Изваждаме от фурната, разбъркваме и сервираме.
Омлет с кашкавал и сирене
Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко съ...
Палачинки с крем от маскарпоне и ягоди
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook