Пилешко филе на скара със салата и печени чушки здравословно
Продукти
- сол
- 1 с.л. соев сос
- 3 печени чушки
- 1 салата айсберг
- черен пипер
- риган
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. олио за мариноване
- 600 г пилешки гърди
- зехтин за овкусяване
Начин на приготвяне
1. Нарязваме филетата на 4 порции, леко ги начукваме през стреч фолио и ги овкусяваме със сол, черен пипер.
2. Правим марината от олио, риган, соев сос и счукан чесън и намазваме добре филетата. Оставяме да преседят за 30-40 мин. в хладилника.
3. Печем на загрята скара или оребрен тиган до зачервяване, като обръщаме през 3-5 мин.
4. Нарязваме салатата на ситно, чушките на лентички и овкусяваме със сол и зехтин. По желание можем да добавим и балсамов оцет.
Салата от зелен фасул
1. Сваряваме зеления фасул до готовност и оставяме да изстине леко. Можем да използваме замразен, пре...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook