Пица с тиква
Продукти
- 1 чушка
- 225 г кашкавал
- сол на вкус
- 5 г индийско орехче
- 150 г доматен сос
- 1 глава лук
- 1,5 кг. тиква
- 1 тесто за пица, готово
Начин на приготвяне
- Нарязваме тиквата на малки парченца, които поставяме в малко количество кипяща вода за около 3 минути. Изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят върху тензух или домакинска кърпа.
- Нарязваме лука на колелца и го задушаваме до светложълто.
- Посоляваме доматения сос и добавяме към него настърганото индийско орехче.
- Разточваме тестото* върху намаслена тава и го намазваме с даматения сос. Отгоре поставяме тиквата, лука, чушката и настърганият кашкавал.
- Печем пицата в предварително загрята фурна около 35 минути, до златисто.
*Рецептата за "Тесто за пица", може да намерите в Категория - "Пици".
Пица с гъби и моцарела
От готовото тесто* разточваме блат за пица, с големина според вкуса ни. Запържваме ситно нарязания л...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook