Шоколадов мус с кафе и ягоди
Продукти
Начин на приготвяне
- Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на котлона. Бъркаме непрекъснато, докато жълтъците започнат да се сгъстяват.
- Добавяме начупения на парченца шоколад и разбъркваме до разтопяването му, като внимаваме да не останат бучици или парченца, а кремът да стане напълно хомогенен.
- Оставяме да се охлади. Добре охладената сметана разбиваме на пухкав крем и внимателно я смесваме и разбъркваме с шоколадовата основа.
- Изсипваме мусът в купички и го оставяме на студено в хладилника да стегне.
- Преди сервиране гарнираме с пресните ягоди.
Пица с чушки и моцарела
От готовото тесто* разточваме блат за пица, във формата на сърце.Поставяме го в намазана със зехтин т...
Ягоди с шоколад в чаша
Ягодите почистваме и поставяме във висока чаша. Разтапяме шоколада на водна баня. Изчакваме го леко д...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook