Шоколадов салам
Продукти
- 50 мл. захарен сироп
- 10 мл. ром
- 150 гр. течен шоколад
- 50 гр. стафиди (изкиснати в захарен сироп)
- 100 гр. захар
- 75 гр. масло
- 15 гр. какао
- 230 гр. обикновени бисквити ("Житен дар" - 1 голям пакет)
Начин на приготвяне
- В голяма купа слагаме захарта и мекото масло.Разбъркваме ги с миксер (използваме телове).
- Добавяме 2/3 от бисквитите, счукани на трохи и всички останали продукти, без стафидите. Разбъркваме много добре, с миксер (този път не ползваме теловете, а ако има перка, ако ли не - спиралите).
- Най-накрая добавяме стафидите и останалото количество бисквити (едро начупени). Разбъркваме на ръка и оформяме във формата на салам, в лист от оризова хартия или фолио "Fino".
- Оставяме да престои в хладилник поне едно денонощие.
- Преди рязане, поръсваме салама с пудра захар.
Ябълков щрудел
От изброените продукти за тестото замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топки, окръгляме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook