Сироп от бъз
Продукти
- 1 л. вода
- 1 пак. лимонена киселина
- 2 кг. захар
- 30 цвята бъз
Начин на приготвяне
- Измиваме и накисваме цветовете бъз във вода за 24 часа, като ги затиснем така, че да са покрити с вода.
- Получения сок прецеждаме, прибавяме захарта и лимонената киселина и разбъркваме докато захарта се разтвори напълно.
- Изсипваме сиропа в бутилки, като ги пълним догоре, така че да не остава въздух.
- Преди консумация, получения сироп разреждаме с вода в съотношение 1:9.
Съвет:
За сироп използваме цветовете на дървовидния бъз, а на тревистия (който още се казва бъзак) - плодовете.
Ако обичаме газирано, може да разредим с газирана вода.
Телешки стек с вино
Запичаме равномерно стековете в сгорещен тиган с малко зехтин. След това ги натъркваме със сол и чере...
Агнешко по манастирски
Нарязваме агнешкото месо на средно големи късчета, които поръсваме с черния пипер и сол на вкус. Всяк...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook