Сладкиш с череши, кокос и шоколад без печене
Продукти
- 200 г череши (или сладко от череши)
- 120 г кокосови стърготини , обезмаслени
- 100 г крема сирене
- 400 г кондензирано подсладено мляко
- 150 г масло , разтопено
- 250 г какаови бисквити
- шоколадов ганаш:
- 100 г сметана
- 100 г шоколад
Начин на приготвяне
- Смесваме бисквитите и маслото, и ги разстиламе върху хартия за печене в правоъгълна тавичка. Сместа притискаме леко, за да се получи твърда основа. Поставяме тавичката във фризер за 30 минути да стегне.
- За шоколадовия ганаш: Загряваме сметаната. След като заври я отстраняваме от котлона и добавяме шоколада при непрекъснато бъркане с телена бъркалка, до получаване на хомогенна смес. Оставяме да се охлади, но на стайна температура, за да може да се залее сладкиша.
- С миксер разбиваме крема сиренето и кондензираното мляко за около 10 минути на висока степен. След това добавяме кокоса и черешите, и разбъркваме на ръка. Разпределяме равномерно в тавата върху бисквитената основа и заглаждаме. Поставяме в хладилник за 2-3 часа да стегне.
- След това го заливаме с шоколадовия ганаш и го оставяме отново да стегне в хладилника.
Домашна ябълкова торта
Разбъркваме белтъците със 75 г от захарта на миксер, на висока скорост до получаване на твърди връхче...
2 Коментара
Не мисля, че трудно да се досети човек каква сметана е, след като пише, че завира на котлона, течна естествено...освен ако някой не реши да сложи заквасена да заври. :-)
Моля Ви научете се да пишете рецепти. Така ли се пише : "какаови бисквити" - какви бисквити? - обикновени или чаени ??? едните са меки другите твърди, с масло или без масло ?? уточнявайте моля ви. Второ "сметана" - каква сметана ???? заксвасена сметана или сладкарска бита сметана или течна ??? Има толкова видове сметана .