Сладко от горски ягоди
Продукти
- 1 кг. горски ягоди
- 2 кг. захар
- 1 ч.л. лимонтузу (лимонена киселина)
- 1 ч.ч. вода
Начин на приготвяне
- Почистваме и измиваме ягодите.
- В съда, в който ще варим ягодите нареждаме ред ягоди, ред захар. Оставяме ги да престоят около 5-6 часа, като е добре да ги разбъркваме от време на време.
- На следващия ден ги слагаме на огъня да врат с една чаша вода.
- След като сиропът се сгъсти, прибавяме лимонтузуто. След 5 минути сваляме сладкото от огъня, като го разклащаме за да се отдели пяната и ягодите да не са залепнали една за друга.
- Изсипваме в бурканчета и затваряме докато са горещи. Обръщаме с капачката на долу, за се получи вакум.
Сандвичи с пушена сьомга, филаделфия и копър
В купа смесваме филаделфията с копъра. Разбъркваме ...
принтирай
приготви
добави в любими
1 Коментар
Add the lemon juice when the syrup has solidified. After five minutes, turn off the heat and shake the jam to get rid of the foam and keep the strawberries from clinging to one another. - pvc fence christchurch