Стек от риба тон с черен пипер здравословно
Продукти
Начин на приготвяне
- Нарязваме рибата тон на стекове, дебели около 1,5 см.
- Намазваме стековете с олио или зехтин и ги овалваме в солта и пипера.
- Печем на предварително загрята скара или на оребрен тиган, около 2 - 3 минути от всяка страна.
- Почистваме руколата и я поставяме в купа. Добавяме зехтина и малко лимон. Разбъркваме леко.
- Поднасяме рибата топла, гарнирана със салатата от рукола и резенче лимон.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Картофени кюфтета
Обелваме и сваряваме картофите. Още горещи, ги пресоваме на малки бучки. След като изстинат добре, къ...
Риба с каперси
Сваряваме картофите в леко подсолена вода.Междувременно приготвяме соса. В малка купичка разбъркваме ...
1 Коментар
Рибата тон е уникална, когато е прясна. Най-добрата може да се намери в Метро.