Супа от аспержи
Продукти
- 1 ч. мляко
- 1 щипка бял пипер
- 1 стрък пресен босилек
- 1 ч.л. сушен босилек
- 1 пилешки бульон
- 25 г краве масло
- 2 с.л. зехтин
- 1 ч.л. сол
- 1 ч. сметана за готвене
- 1 ч.ч. крутони
- 1 глава лук
- 2 стръка див лук
- 500 г пресни аспержи
100 г съдържат:
- 126 калории
- 9 г мазнини
- 4 г протеини
- 8 г въглехидрати
Начин на приготвяне
1. Задушаваме лука с подправките в зехтина. Добаявме разтворения в 500 мл гореща вода бульон, както и почистените и нарязани аспержи.
2. Сваряваме до готовност и сваляме от огъня. Пасираме супата и добавяме сметаната, разбита с млякото. По желание можем да добавим и един жълтък. Накрая добавяме и бучката масло и оставяме да се разтопи.
3. Декорираме със ситно нарязан див лук и крутони и листенце пресен босилек.
Ризото "Примавера"
1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook