Ризото "Примавера"
Продукти
- 100 г бейби спанак
- 1 к.ч. царевица
- 1 червена чушка
- 1 аспержи
- 2 ч.ч. зеленчуков бульон
- див лук
- 1 ч.ч. пармезан
- 100 г крема сирене
- 1 глава лук
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.ч. кафяв ориз
- 4 скилидки чесън
- 1 домат
- 250 г пушен бекон
Начин на приготвяне
1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме докато омекне, 4-6 минути. Запържваме леко и бекона. Добавяме ориза и чесъна и варим, докато чесънът пусне аромата си от 30 секунди до 1 минута. Добавяме бульона и оставяме да заври; покриваме, намаляме огъня да къкри и варим в продължение на 5 минути.
2. Сваляме капака и добавяме аспержите, чушката и царевицата и бейби спанака. Сваляме капака и изчакваме течността да се абсорбира.
3. Добавяме и крема сиренето докато стане кремообразна смес и сиренето се разтопи изцяло. Оставяме го на слаб огън около 5 мин. Сервираме гарнирано с див лук, доматът, нарязан на кубчета и поръсваме с настъргания пармезан.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook