Телешка плескавица
Продукти
- кимион, млян
- 1 червена люта чушка
- 100 г настърган кашкавал
- черен пипер
- кориандър
- чубрица
- сол
- 1 глава кромид лук
- 500 г телешка кайма
- 2 с.л. зехтин
Начин на приготвяне
1. Нарязваме лука и чушката на ситно. Слагаме каймата в дълбок съд.
2. Добавяме подправките и кашкавала и омесваме добре. Оставяме в хладилника за около 15 мин. По оригиналната рецепта, можете да добавите и каймак и да я направите и със кайма смес.
3. Омесваме каймата и оформяме плескавиците. Намазваме ги със зехтин и печем на предварително добре загрята скара или оребрен тиган. За да не залепват, може да намажем предварително скарата със срязана на две глава кромид лук.
4. Сервираме с гарнитура лютеница и пържени картофи.
Ризото "Примавера"
1. Загряваме олиото в голям незалепващ тиган на средно-слаб огън. Добавяме лука и солта и задушаваме ...
Сирене по шопски
1. Взимаме 4 гювечета и ги намазваме със зехтин. Слагаме във всяко по едно парче сирене.2. Слагаме от...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook