Супа от коприва
Продукти
- 540 г коприва
- 3 връзки пресен лук
- 2 моркова
- 100 г ориз
- 2 яйца
- 500 г кисело мляко
- 60 г масло
- 50 мл. олио
- 50 г брашно
Начин на приготвяне
- Почистваме копривата и я попарваме във вода за 10 минути.
- Изцеждаме я и я оставяме да се охлади. Накълцваме я на ситно.
- Измиваме и нарязваме на ситно пресния лук и морковите, и ги задушаваме в сгорещените масло и олио.
- След 5-10 минути ги заливаме с около 3 литра вряла вода и като кипне, добавяме копривата и изчистения и измит ориз.
- Варим още 15-20 минути и снемаме от огъня.
- Киселото мляко, жълтъците на яйцата и брашното разбиваме добре и към тях бавно доливаме малко от бульона от супата.
- Сместа прибавяме към супата и разбъркваме добре.
- По желание сервираме с препечено хлебче и малко сирене.
Салата от рукола със синьо сирене
Почистваме и накъсваме руколата. В малка купичка см...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook