Суши Хосо Маки с авокадо и краставица здравословно
Продукти
- 250 г ориз за суши
- 4 листа водорасли нори
- 3 с.л. оризов оцет
- 2 с.л. захар
- 1 с.л. мирин
- 1 ч.л. сол
- 0,5 краставица
- 0,5 авокадо
- соев сос
- джинджифил
- уасаби
Начин на приготвяне
- Измиваме много добре ориза (докато водата, под която тече, стане прозрачна).
- След това го заливаме със студена вода в количеството, указано на опаковката и го поставяме на котлона да заври.
- Щом на повърхността му се образуват тунелчета, намаляваме огъня и оставяме ориза за още 5-10 минути да поври, като го покриваме с капак.
- След като оризът се свари, отстраняваме капака на съда и вместо него поставяме хавлиена кърпа. Оставяме ориза да се охлади.
- През това време приготвяме соса за ориза: смесваме оризовия оцет, захарта, мирина и сола. Бъркаме ги, докато захарта се разтвори напълно.
- С получената смес заливаме ориза. Разбъркваме добре.
- Върху бамбукова рогозка разстиламе листата от водорасли нори, като ги поставяме с лъскавата страна надолу. Върху тях с мокри ръце разпределяме ориза, като е важно да оставяме по 1 см разстояние до края на водораслите. В центъра поставяме обелените и нарязани на ситно краставица и авокадо (важно то да са нарязани така, че да се поставят лесно в една линия).
- След това навиваме сушито внимателно и стегнато с помощта на рогозката.
- Нарязваме с остър нож и сервираме със соев сос, уасаби и джинджифил.
Ризото с лук и гъби
Почистваме и нарязваме зеленчуците, и ги запържваме заедно с ориза в голяма тенджера.Разбъркваме всич...
Сандвич с луканков салам
Намазваме филията с маслото. Отгоре поставяме зелената салата и салама. Добавяме краставицата и серви...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook