Запечен патладжан с моцарела
Продукти
- 3 скилидки чесън
- 4 печени червени чушки
- зехтин
- босилек
- 5 с.л. олио
- 1 глава лук
- риган
- сол
- черен пипер
- 250 г моцарела
- 4 патладжана
- 4 домата
Начин на приготвяне
1. Измиваме и нарязваме патладжаните по дължина като ветрило. Отрязваме дръжките. Посоляваме и оставяме да се изцедят, доколкото е възможно.
2. Загряваме мазнината и задушаваме ситно нарязания лук и чесън с малко вода, сол и черен пипер. Добавяме ригана и обелените и нарязани на кубчета домати. Почистваме изпечените червени чушки и ги нарязваме на лентички и добавяме в соса. Готвим около 5-8 мин.
3. Намасляваме тавичка и нареждаме патладжаните като ветрило. Поливаме с доматения сос, поръсваме със зехтин и слагаме в предварително загрята фурна и печем около 30-40 мин. на 200 градуса. Преди да ги извадим, поставяме кръгчета моцарела, за да се запекат.
4. Гарнираме с листенца пресен босилек.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook