Свински карета на тиган със сметанов сос и зелен пипер на зърна
от общо
127 гласа
Време: 25
Ниво: средно
Порции: 4
Ниво: средно
Порции: 4
Сервирай с
Червено вино
Продукти
- 50 г масло
- 2 скилидки чесън
- олио за намазване
- мащерка
- сол
- зелен пипер на зърна
- 800 г свинско бонфиле
- 200 мл сметана за готвене
- 400 г замразени зеленчуци, микс
Начин на приготвяне
1. Нарязваме каретата на шайби, с дебелина 1,5 см, намазвме ги с олио. Запичаме ги на тиган по 2 минути от страна и ги оставяме да се задушат в малка тенджерка.
2. Разтопяваме маслото в същия тиган, добавяме ситно нарязния чесън, мащерка и зелен пипер на зърна, Запържваме го за около 1 мин. Сваляме от котлона и добавяме сметаната за готвене. Намаляваме котлона и връщаме тигана, докато сметаната леко започне да се сгъстява. Внимаваме да не завира силно и да не се пресече.
3. Задушаваме зеленчуците с масло, сол и малко вода за около 5 минути.
4. Сервираме каретата, като ги посоляваме и заливаме със соса. За гарнитура слагаме от задушените зеленчуци.
Мини палачинки
1. Разбиваме яйцето, захарта, ванилията и млякото. Добавяме брашното и бакпулвера. Разбъркваме докато...
Традиционна постна питка
1. Пресяваме брашното и оформяме кладенче, добавяме солта, олиото.2. Размиваме маята с малко хладка в...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook