Тирамису с малини
Продукти
- 100 г малини , почистени
- 1 ванилия
- 200 мл кафе еспресо или от кафеварка
- 200 г заквасена сметана
- 100 мл вино "Марсала" за бишкотите
- 150 мл вино "Марсала" за крема
- 20 г кристална захар
- 100 г пудра захар
- 500 г сирене "маскарпоне"
- 5 жълтъка
- 1 пакет бишкоти - за предпочитане италиански
- 50 г шоколад , рендосан
Начин на приготвяне
- Разбиваме жълтъците с пудрата захар и ги поставяме на водна баня. Наливаме на тънка струйка 150 мл вино Марсала и бъркаме докато започне да се сгъстява. Оставяме сместта да се охлади.
- След като крема е охладен, добавяме маскарпонето, заквасената сметана и ванилия.
- В изстиналото кафе разтваряме 2-3 супени лъжици захар и 100 мл. вино Марсала. Потапяме за много кратко бишкотите и започваме да ги редим в правоъгълна тавичка. Редуваме един ред бишкоти и един ред крем, като завършваме отгоре с крем, върху който подреждаме малините.
- Покриваме тавичката с домакинско прозрачно фолио и прибираме в хладилника за около 3-4 часа. След това поръсваме с настъргания шоколад.
Сандвич с шунка, кашкавал и зелена салата
Срязваме питката на две през средата.Почистваме и н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook