Царевични питки
Продукти
- 10 г захар
- 10 мл олио
- 2 яйца
- 20 г масло
- 350 мл прясно мляко
- 7 г мая суха
- 100 г пшеничено брашно
- 400 г царевично брашно
- 2 г сол
Начин на приготвяне
- Смесваме двата вида брашно, пресяваме ги и правим кладенче.
- Затопляме съвсем леко прясното мляко и в него разтваряме маята, солта и захарта.
- Разтапяме маслото. Когато маята шупне, изсипваме прясното мляко в кладенчето, разбиваме яйцата и тях прибавяме към брашното.
- Омесваме тестото, като по време на месенето добавяме разтопеното масло и олиото.
- Оставяме тестото на топло място за 30 минути.
- След това го разделяме на топки по 80-90 грама и оформяме хлебчетата.
- Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
* По желание в тестото може да прибавим различни видове ядки.
Багета с пуешка шунка
Разрязваме багетата по дължина и я препичаме съвсем леко.Намазваме с масло и слагаме пуешката шунка.Г...
Пица с пиле
Разточваме тестото с дебелина 3-4 милиметра и го слагаме в тава с диаметър 25-30 сантиметра.Нарязваме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook