Ягодов пай
Продукти
Начин на приготвяне
- Омесваме тестото, като брашното го пресяваме и правим кладенче.
- Посоляваме със солта и вътре прибавяме маслото, нарязано на кубчета, пудрата захар и жълтъка.
- Омесваме много добре до получаването не еднородна и пухкава смес.
- Поставяме в хладилник за 30 минути.
- Вече готовото тесто полагаме във форма за пай.
- За плънката: нарязваме на половина ягодите, смесваме ги със захарта и ги разпределяме равномерно върху тестото.
- Печем в предварително загрята на 170 градуса фурна, около 40-50 минути.
- Преди сервиране, по желание гарнираме с пудра захар.
Фреш от ябълки
Измиваме и нарязваме ябълките.Изцеждаме ги и ги изсипваме в подходяща чаша.Добавяме меда и разбърквам...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook