Зеленчукова супа в японски стил
Продукти
- 2 ч.л. захар
- 2 л. зеленчуков бульон
- 120 мл соев сос
- 14 гр. царевично нишесте
- 10 мл соево масло
- 20 мл сусамово масло
- 160 гр. пресен лук
- 240 гр. тофу
- 160 гр. гъби шийтаке
- 160 гр. моркови
- 300 гр. ряпа
- 30 мл вода
Начин на приготвяне
1. Обелваме ряпата и морковите и ги нарязваме на филийки с дебелина около 2 мм. Отрязваме стъблата на гъбите шийтаке и ги нарязваме наполовина. Измиваме пресния лук и го нарязваме и него на тънки ивици. Допълнително нарязваме и тофуто.
2. Изсипваме сусамовото и соевото масло в тиган и ги загряваме до по-висока температура, така че добавяйки ряпата, морковите и гъбите да се запържат за малко. Добавяме зеленчуковия бульон /или водата, ако сте използвали нея/ и оставяме да заври. Допълнително прибавяме и соевия сос и захарта.
3. Отделно смесваме царевичното брашно и вода в купа и ги използваме за сгъстяване на течността, която сме получили до момента.
4. За финал добавяме тофуто и пресния лук и оставяме супата отново да заври.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook